Aphilion sfeer video
6 juni 2018

Fondsenupdate juni 2018

 

MEI in een NOTENDOP

  • Onze modellen presteerden uitzonderlijk goed de voorbije maand wat logischer wijze leidde tot uitstekende prestaties voor onze  Aphilion fondsen. Ons wereldaandelenfonds Equities ging er met +5.8% op vooruit (vs. +3.6% voor de wereldindex) en  Balance met +3.7%, een absolute uitschieter voor dit zeer defensieve fonds dat nauwelijks blootgesteld is aan de aandelenmarkten.
  • De wereldbeurzen gingen er in mei gemiddeld met +3.6% op vooruit en de maand had nog veel sterker kunnen zijn, maar politieke onzekerheid in Italië, en bij uitbreiding gans de Eurozone, zorgden voor een terugval. Meer nog: Europese aandelen eindigden de maand lager en de zwakke euro had een groot aandeel in de winst van de wereldindex, die in USD met slechts 0.3% steeg.
Aphilion Q² - Equities
[wereldwijd aandelenfonds]
Dankzij een stijging van +5.8% sloot Equities  mei af op haar hoogste peil ooit, equivalent met een gemiddeld jaarlijks rendement van +7.8% sinds de oprichting in 2001.
 
Fondsenfiche
Aphilion Q² - Balance
[defensief gemengd fonds]
Recordmaand voor Balance: +3.7%, gedreven door de sterke outperformance van de onderliggende aandelenportefeuille. Voor 2018 zijn de cijfers ook bemoedigend: +2.3%.
Fondsenfiche
 
Onze aandelenselectie heeft het 'resultatenseizoen' met verve doorstaan en boekte zowel in absolute als relatieve termen één van z'n sterkste maanden ooit. Het was anders wel een atypische maand: met Europese aandelen die daalden (te wijten aan een daling van -3.7% in de Eurozone) samen met een zwakke Euro (cfr. Italië), Japanse aandelen die daalden met een zeer sterke Yen, en Amerikaanse aandelen die gevoelig stegen, in tandem met de USD.
Omdat de indekking van Balance oa gebeurt met Eurostoxx 50 futures kon Balance deze keer maximaal van deze outperformance profiteren. De stijging van +3.7% is met ruime voorsprong het sterkste maandresultaat voor Balance sinds de lancering.


Onze aandelenselectie gebeurt op basis van een reeks zelf ontwikkelde wiskundige modellen en technieken, doorheen de jaren verfijnd en aangevuld. Sinds de lancering van ons vlaggenschipfonds Aphilion Q² -  Equities in 2001 werd een gemiddeld jaarlijks rendement neergezet van +7.8%, netto na alle kosten. Daarmee laat het fonds alle vergelijkbare wereldaandelenfondsen achter zich. En uiteraard werd in die tijd consequent dezelfde aanpak gehanteerd, door dezelfde equipe die vandaag nog altijd het fonds beheert.

Meer grafieken en cijfers kunt u steeds terugvinden in de fondsenfiches en op onze website, of aarzel zeker niet ons te contacteren voor verdere informatie over onze unieke kwantitatieve aanpak. Met dank voor uw interesse en vertrouwen,
 
Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
 
Fondsbeheerders,
Aphilion

Recente berichten

apr 2019
Fondsenupdate april 2019
mrt 2019
Fondsenupdate maart 2019