Aphilion sfeer video
2 mei 2018

Fondsenupdate mei 2018

APRIL in een NOTENDOP

  • April stond in het teken van de publicatie van bedrijfsresultaten voor Q1 2018. De verwachtingen waren hoog gespannen en deze werden grotendeels ook ingelost, zowel in de VS als in Europa en Japan (daar moeten er wel nog veel publiceren).
  • In de VS lijkt de situatie op de obligatiemarkten stilaan volledig genormaliseerd na de monetaire experimenten van de voorbije jaren: de tienjaars treasury rente klom voor het eerst in meer dan vier jaar boven de 3% uit. In Europa lijkt zo'n normalisatie echter ver weg, en blijven de rentes over gans de yieldcurve extreem laag.
  • De aandelenmarkten maakten hun verliezen van maart nagenoeg volledig goed, waardoor de meeste indices slechts beperkte verliezen laten zien voor 2018:  Eurostoxx: -1%, S&P 500 -1.6%, MSCI World -1.4%.
Aphilion Q² - Equities
[wereldwijd aandelenfonds]
Een mooi herstel voor ons wereldwijd aandelenfonds in april: +2.1%, wel iets minder goed dan 'de markt', die 2.9% herstelde (MSCI World Index in Euro). Voor gans 2018 blijven we wel (licht) voorop.
 
Fondsenfiche
Aphilion Q² - Balance
[defensief gemengd fonds]
Balance ging er 1% op achteruit, een slecht resultaat dat in de eerste plaats te wijten was aan de zwakke relatieve prestatie van de onderliggende aandelenportefeuille. Ook voor gans 2018 tekent het fonds een licht verlies op.
Fondsenfiche
 
Een aangehouden herstel in de eerste week van mei zorgt ervoor dat al onze fondsen momenteel positieve cijfers voor 2018 kunnen voorleggen. De outperformance van Aphilion Q² - Equities bedraagt momenteel een meer significante +2.4% en ook Balance staat breakeven tot licht positief, afhankelijk van wanneer we precies kijken...

Onze aandelenselectie gebeurt op basis van een reeks zelf ontwikkelde wiskundige modellen en technieken, doorheen de jaren verfijnd en aangevuld. Sinds de lancering van ons vlaggenschipfonds Aphilion Q² -  Equities in 2001 werd een gemiddeld jaarlijks rendement neergezet van +7.4%, netto na alle kosten. Daarmee laat het fonds alle vergelijkbare wereldaandelenfondsen achter zich. En uiteraard werd in die tijd consequent dezelfde aanpak gehanteerd, door dezelfde equipe die vandaag nog altijd het fonds beheert.

Meer grafieken en cijfers kunt u steeds terugvinden in de fondsenfiches en op onze website, of aarzel zeker niet ons te contacteren voor verdere informatie over onze unieke kwantitatieve aanpak. Met dank voor uw interesse en vertrouwen,
 
Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
 
Fondsbeheerders,
Aphilion

Recente berichten

apr 2019
Fondsenupdate april 2019
mrt 2019
Fondsenupdate maart 2019