Aphilion sfeer video
4 april 2018

Fondsenupdate april 2018

MAART in een NOTEDOP

  • Het belangrijkste economische nieuws de voorbije maand vormden de toegenomen handelsspanningen tussen de VS en ... de rest van de wereld, ihb China. Dit lag mee aan de basis van het grootste maandverlies in meer dan twee jaar voor de MSCI World Index: -3.3% in EUR.
  • Er was een gelijkaardige daling in februari maar toch kunnen we bezwaarlijk van een correctie spreken: aandelen wereldwijd staan gemiddeld amper 5% onder hun piekniveaus, mede dankzij sterke prestaties in de eerste helft van april.
  • De volatiliteit op de markten heeft zich op een hoger niveau genesteld, na de historische dieptepunten van begin 2018, maar historisch gezien blijft de volatiliteit eerder aan de lage kant: de markt maakt zich blijkbaar geen al te grote zorgen, of verkiest zich te focussen op de bloeiende economische conjunctuur wereldwijd.
Aphilion Q² - Equities
[wereldwijd aandelenfonds]
Een verlies van 2.9% voor ons wereldwijd aandelenfonds in maart, vs. een verlies van 3.3% voor de MSCI World index.
Fondsenfiche
Aphilion Q² - Balance
[defensief gemengd fonds]
Balance ging er 0.6% op achteruit, in eerste instantie door de (beperkte) beursexposure.
 
Fondsenfiche
 

Onze aandelenselectie gebeurt op basis van een reeks zelf ontwikkelde wiskundige modellen en technieken, doorheen de jaren verfijnd en aangevuld. Sinds de lancering van ons vlaggenschipfonds Aphilion Q² -  Equities in 2001 werd een gemiddeld jaarlijks rendement neergezet van +7.4%, netto na alle kosten. Daarmee laat het fonds alle vergelijkbare wereldaandelenfondsen achter zich. En uiteraard werd in die tijd consequent dezelfde aanpak gehanteerd, door dezelfde equipe die vandaag nog altijd het fonds beheert.

Meer grafieken en cijfers kunt u steeds terugvinden in de fondsenfiches en op onze website, of aarzel zeker niet ons te contacteren voor verdere informatie over onze unieke kwantitatieve aanpak. Met dank voor uw interesse en vertrouwen,
 
Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
 
Fondsbeheerders,
Aphilion

Recente berichten

jan 2020
3 aandelen uit de Aphilion Q┬▓ selectie
jan 2020
Beleggen met een hefboom
dec 2019
Fondsenupdate december 2019