Aphilion sfeer video
9 augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017

Beste beleggers,

De aandelenmarkten werden in de vorige maand gestuurd door de halfjaarcijfers die door vele bedrijven werden gepubliceerd. Over het algemeen overheerste het beeld van stijgende omzet- en winstontwikkeling. De positieve evoluties op macro-economisch vlak worden dus ook op het niveau van de bedrijven stilaan duidelijk. De alsmaar stijgende euro kan wel de nodige impact hebben op de winstontwikkeling van de multinationals. Ook in juli steeg de euro verder; de dollar moest afgelopen maand 3.6% prijsgeven tov de euro. Enerzijds zien we een gebrekkige politieke daadkracht van de regering-Trump, waardoor beleggers een soort van 'politieke risicopremie' in de dollarkoers lijken te verrekenen, en anderzijds versterkt de aantrekkende economische groei in Europa ook de euro. De stijging voor de euro over gans 2017 komt daarmee intussen op 12%. 
 
Aphilion Q² - Equities boekte in juli 2017 een rendement van -1.8%. De return voor het lopend jaar zakt hierdoor tot +1%, dit is precies anderhalf procent beter dan onze benchmark (de MSCI World index, in euro). Het is toch belangrijk om het valutaresultaat te onderscheiden van het koersresultaat. De MSCI World liet per saldo in lokale munt wel een lichte stijging zien, maar vanwege het verdere herstel van de euro tegen USD, JPY en GBP daalde de prijsindex in eurotermen met ruim 1.3%. Het cumulatieve rendement van Equities sinds de lancering, netto na alle kosten, bedraagt 212%, of gemiddeld +7.5% per jaar.

Aphilion Q² - Balance, de defensieve variant van Q², heeft geen goede maand juli achter de rug: het fonds ging, vooral onder invloed van de mindere prestatie van de Q² selectie, 1.3% achteruit. De blootstelling aan het marktrisico bedraagt nog steeds een kleine 20%.

Meer grafieken en cijfers kunt u steeds terugvinden in de fondsenfiches en op onze website. Als u benieuwd bent naar verdere informatie over onze unieke kwantitatieve aanpak, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Met dank voor uw blijvend vertrouwen,
 
Aphilion

Recente berichten

sep 2018
Fondsenupdate september 2018
aug 2018
Fondsenupdate augustus 2018