Aphilion sfeer video
10 april 2017

Nieuwsbrief april 2017

Beste beleggers,

Voor aandelenbeleggers is het eerste kwartaal van 2017 een prima kwartaal gebleken. De MSCI World Index behaalde (in euro) over de eerste drie maanden een rendement van 4.5%, en de hausse op de aandelenmarkten sinds de verkiezingsoverwinning van Trump zette zich gewoon voort. Het sentiment op de ontwikkelde markten werd vooral gedreven door een beter economisch klimaat: dalende werkloosheidscijfers, toenemend vertrouwen bij zowel bedrijven als consumenten, en ook toenemende bedrijfswinsten. Het resultaat is nieuwe absolute records voor zowel de MSCI World als Aphilion Q² - Equities.

Ons wereldaandelenfonds Aphilion Q² - Equities kon in maart stijgen met 2.2%, en bracht zo het rendement over 2017 naar +4.2%. Het gemiddelde behaalde netto rendement sinds de lancering in 2001 bedraagt +7.9% op jaarbasis, tegenover +2.8% voor de benchmark. Zoals al aangehaald: het fonds staat op een absoluut hoogtepunt, wat zeker nog niet kan gezegd worden van alle gelijkaardige fondsen, en van de Europese aandelenmarkt in het algemeen.

Voor alle duidelijkheid: de geafficheerde rendementen zijn steeds netto, na àlle kosten behalve de beurstaks bij uittreding (beheersvergoeding, bewaargeving, transactiekosten, administratie en boekhouding, etc).

Ons defensief gemengd fonds Aphilion Q² - Balance kon in maart met 0.4% stijgen, maar kijkt voorlopig tegen een negatief jaarrendement aan (-1.1%). Dit rendement werd gerealiseerd met een gemiddelde netto long weging (met andere woorden: blootstelling aan het marktrisico) van minder dan 20%. Daardoor heeft Q² - Balance een veel lager risicoprofiel dan een belegging in aandelen, maar deze bescherming had als 'prijs' dat het fonds niet kon profiteren van de goede start van het jaar voor de aandelenmarkten.

Meer grafieken en cijfers kunt u terugvinden in de fondsenfiches en op onze website. Als u benieuwd bent naar verdere informatie over onze rendementen per risicoprofiel, neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of e-mail, zodat we uw vragen kunnen beantwoorden.
 
Aphilion

Recente berichten

sep 2018
Fondsenupdate september 2018
aug 2018
Fondsenupdate augustus 2018