Aphilion sfeer video
19 juli 2019

Fondsenupdate juli 2019

 • De aandelenmarkten wisten bijna alle geleden verliezen van mei goed te maken in juni: daardoor kon het tweede kwartaal voor de meeste regio's positief afgesloten worden.
 •  
 • Hoofdverantwoordelijke voor dit herwonnen optimisme waren de centrale banken, met dit maal de Amerikaanse Fed die alludeerde op toekomstige versoepelingen in haar monetair beleid.
 •  
 • Amerikaanse aandelen boekten de sterkste winsten, maar door de depreciatie van de dollar ging daar voor Europese beleggers een flink stuk van af. Niettemin noteren Amerikaanse aandelen, ook in EUR, op absolute recordhoogte, met ihb de S&P 500 die voor het eerst de kaap van 3000 punten genomen heeft.
 •  
 • Aphilion Q² - Equities
  [wereldwijd aandelenfonds]
  Ons aandelenfonds boekte een winst van 4.6% in juni, 1.3% beter dan de MSCI World Index. Ook voor het jaar zit het fonds op koers: +17.3% voor Aphilion vs. +16.6% voor de MSCI.
   
  Aphilion Q² - Balance
  [defensief gemengd fonds]
  Balance bleef in juni ter plaatse trappelen (-0.0%), en kon niet profiteren van de outperformance van de onderliggende aandelenportefeuille. Reden was de sterke prestatie van de Eurostoxx 50 (+5.3%), de index waarmee hoofdzakelijk gehedged wordt.
   
   
  Onze aandelenselectie deed het goed in juni, en liet de MSCI World met ongeveer 1.3% achter zich. Dat zich dat in geval van Balance niet vertaalt in een positieve maand heeft wederom met de indekking te maken: de Eurostoxx 50 presteerde nog sterker dan onze selectie en won +5.3%. De slechtste markten de voorbije maanden waarin Equities belegd is waren Japan en het VK, en dat zijn beide markten die geen deel uitmaken van onze indekking, een bewuste keuze voor liquiditeit en dus lagere kosten, die op lange termijn de beste keuze is, maar op korte termijn dus voor dergelijke vervelende episodes zorgt...

  De voorbije jaren hebben onze fundamentele strategieën het niet onder de markt gehad, maar we zijn blijven volhouden, overtuigd door de harde cijfers van alle tests en optimalisaties die we continu uitvoeren dat ze nog steeds in staat zijn te presteren... alleen niet elke maand.  Met dank voor jullie interesse en vertrouwen,
   
  Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
   
  Fondsbeheerders,
  Aphilion

Recente berichten

jan 2020
3 aandelen uit de Aphilion Q┬▓ selectie
jan 2020
Beleggen met een hefboom
dec 2019
Fondsenupdate december 2019