Aphilion sfeer video
10 October 2017

Nieuwsbrief oktober 2017

September was een uitzonderlijk goede maand voor ons 100% wereldaandelenfonds: een outperformance van +0.8% vs de referentie-index (MSCI World in EURO). De outperformance voor geheel 2017 komt daarmee op +1.9%.

Het doel van Balance is, zoals geweten, deze outperformance om te zetten in een positief absoluut rendement, iets wat de voorbije maand maar gedeeltelijk gelukt is. Dat komt door de specifieke indekking die we hanteren. We dekken de portefeuille in met futures op de Eurostoxx 50 en de S&P 500 index, wat natuurlijk niet exact hetzelfde is als de referentie MSCI World waarmee we onze performance meten. De verhoogde liquiditeit van deze futures betekent goedkopere transactiekosten en dit weegt ruimschoots op tegen het hogere 'risico' dat ze minder gecorreleerd zijn met onze specifieke aandelenselectie ("tracking error"). Het voorbije jaar speelde dat wel in het nadeel van Balance, want de Eurostoxx 50 presteerde maar liefst 2.5% beter dan MSCI Europe ...

Meer grafieken en cijfers kunt u steeds terugvinden in de fondsenfiches en op onze website, of aarzel zeker niet ons te contacteren voor verdere informatie over onze unieke kwantitatieve aanpak. 

Aphilion zal dit jaar aanwezig zijn op het BZB congres in Antwerpen, dat doorgaat op 26 oktober. Dit is een evenement voor zelfstandige financiële tussenpersonen, waar verschillende interessante topics ivm beleggen, economie, regelgeving etc. aan bod komen. Geef gerust een seintje indien u ons daar wil ontmoeten of gewoon graag het congres wil bijwonen.


Met dank voor uw interesse en vertrouwen,
 
Jan Holvoet, Nico Goethals, Xavier Boussemaere
 
Fondsbeheerders,
Aphilion bvba

Recent messages

Sep 2018
Monthly Update: August 2018
Aug 2018
Monthly Update: July 2018
Jul 2018
Monthly Update: June 2018