Aphilion sfeer video
12 December 2019

Fondsenupdate december 2019

 

November 2019: een zoveelste sterke maand voor de wereldbeurzen die gemiddeld zo'n 3.4% stegen. Amerikaanse aandelen blijven de sterkste cijfers neerzetten, met een maandwinst van +4.7% in EUR, vs. +2.7% voor Europese aandelen.

  •  
  • Onze referentie-index MSCI World in EUR staat momenteel op +27,1% voor het jaar, een dergelijk hoog cijfer hebben we dit millennium nog niet gezien. We mogen niet teveel lezen in toevallige kalendereffecten, maar het cijfer zegt toch wel iets over hoe hard het momenteel gaat.
  •  
  • Economisch gaat het weliswaar nog niet zo schitterend, maar aandelen hadden vorig jaar al op de huidige groeivertraging geanticipeerd (ze verloren -12.4% in het laatste kwartaal van '18) en nu de schade blijkt mee te vallen kan het expansieve monetaire beleid weer volop haar effect op de beurzen sorteren. Hopelijk volgt snel ook de reële economie.
  •  
Aphilion Q² - Equities
[wereldwijd aandelenfonds]
 
Ons wereldaandelenfonds Equities volgde de markt mee hoger, met een winst van 2.7% in november, iets lager dan de MSCI World referentie-index. Vooral de zeer sterke prestaties van de Amerikaanse beurs blijven in het nadeel van de relatieve prestaties werken. Het fonds bracht dit jaar al netto 23% op en het lange-termijn track record van het fonds blijft ook uitstekend: een gemiddeld jaarlijks rendement van +7.5% vs. +3.3% voor de MSCI World.
 
Aphilion Q² - Balance
[defensief gemengd fonds]
 
Balance beleeft een moeilijk jaar, met negatieve rentes in Europa die voor een continue neerwaartse druk zorgen. We zien hier niet gauw verandering in komen en dus zal het fonds het moeten hebben van de sterke relatieve prestaties van de Q² aandelenportefeuille. Op korte termijn blijft dit onvoorspelbaar, maar op lange termijn blijven we geloven in de meerwaarde van onze modelmatige aanpak.
 

Recent messages

Dec 2019
Monthly Update: November 2019
Nov 2019
Monthly Update: October 2019
Oct 2019
Monthly Update: September 2019